Valerie Wolf Gang & AKEO

Pošastni vrt! 


Pošastni vrt! je paralelni svet, v katerem živijo najhujše pošasti, ki si jih lahko varno ogledamo in se z njimi soočimo s pomočjo tehnologije. Gre za projekt, ki ga je razvila intermedijska umetnica Valerie Wolf Gang v sodelovanju s kreativno agencijo AKEO. Glavni akterji so pošasti iz otroške domišljije, ki so najprej obstajale kot klasične risbe, nato pa so se spremenile v 3D akterje in zavzele paralelni virtualni svet, ki se nahaja na otroškem igrišču zraven Goriške knjižnice Franceta Bevka v Novi Gorici. Tam je v sklopu festivala Pixxelpoint 2019 nastal prvi pošastni vrt v Sloveniji, ki bo širši javnosti dostopen s pomočjo tehnologije obogatene resničnosti. Pošastni vrt! bo uradno zaživel na otvoritvenem večeru festivala, hkrati pa bo postal permanentna točka v Novi Gorici, kjer bodo pošasti na voljo za ogled vsem domačim in tujim gostom. Pridite in ne bojte se, pošasti bodo na ogled v varnem in omejenem okolju znotraj prvega pošastnega vrta v Sloveniji!

Valerie Wolf Gang je slovenska intermedijska umetnica, videastka, režiserka in pedagoginja. Za svoja dela, ki se pogosto osredotočajo na odnos med človekom in tehnologijo in so bila razstavljena v številnih galerijah doma in v tujini, je prejela številne nagrade in štipendije. Redno sodeluje v mednarodnih umetniških kolektivih, je ustanoviteljica UV Arthouse, ki producira eksperimentalne filme in video instalacije ter raziskuje področje novomedijskih tehnologij in interaktivnih multimedijskih del. Pripravlja doktorat s področja obogatene resničnosti in je strokovna sodelavka inštituta Institute of Fine Arts Vienna.

AKEO je slovenska digitalna agencija. Sestavlja jo majhna multikulturna ekipa izjemno talentiranih posameznikov, ki si prizadevajo premostiti vrzel med realnostjo strank in digitalnimi pričakovanji sodobnega sveta. Ustvarjalna ekipa, ki je odprta za sodelovanje, nove pristope in sodobnost, ustvarja izkušnje, ki transformirajo blagovne znamke, pospešujejo rast poslovanja in izboljšujejo življenja ljudi.

//valeriewolfgang.com
//www.akeo.com