Theresa Stroetges

TV Svobodna Evropa


Avdio-vizualni glasbeni performans Oblaki neonskih reflektorjev, ki ga v živo izvaja Zlata Disko barka, obravnava tematike, povezane s tem, da smo naš planet že tako zelo spremenili, da ga bomo morda morali kmalu zapustiti.
To eksperimentalno potopitveno izkušnjo odlikujejo nori vremenski pojavi, pacifiški otok smeti, tunel, napolnjen z radioaktivnimi odpadki, zapuščena ribiška vas, obilo svetleče se sluzi in futuristična bitja, ki nas bodo morala pospremiti na letališče.
Zlata disko barka je solo projekt Therese Stroetges, v Berlinu delujoče multiinstrumentalistke, skladateljice ter zvočne umetnice in videastke, ki nastopa v živo kot enočlanski orkester. Njene domišljijske zvočne krajine prehajajo od delikatnih melodičnih linij, prepojenih z nostalgijo, do povratnih zank in teksturiranih distorzij zlorabe strojev ter spominjajo na lucidne sanje. Zaradi svežega, eklektičnega kolaža elektronskih in akustičnih zvokov (CTM koncerti) so bile deležne pozitivnih kritik. Vsako skladbo v živo spremlja več video projekcij, kar ustvari potopitveno avdio-vizualno izkušnjo.
Zlata disko barka bo na festivalu Pixxelpoint 2019 predstavljena v okviru projekta BYS229.

Theresa Stroetges je v Berlinu delujoča glasbenica, skladateljica in zvočna umetnica. Njen solo projekt Zlata disko barka je kombinacija zvočnega kolaža in elektronskih ritmov, akustičnih inštrumentov ter video projekcij. Svoje raznolike glasbene talente združuje tudi v drugih projektih: v Epifaniji zdaj se improvizirana elektronska glasba prepleta s psihadeličnim krautom tria Soft Grid; v različnih projektih s plesalci, pesniki, filmskimi umetniki in videasti ter performerji, pa tudi v svojih glasbenih instalacijah, raziskuje možnosti razbitja konvencionalnih ustvarjalnih praks in meja žanrov. Theresa ima magisterij iz zvočnih študij in muzikologije. 

//goldendiskoship.com