Pneuma Szöv. ft. Pneuma Vizual, KÖME

TV Svobodna Evropa


#kratka predstavitev in lokalni zagon naše nove umetniške rakete #predavanje #zvoki leta 1989 #animacija v živo #pleši_če_želiš

TV Svobodna Evropa je skupna večmedijska umetniška pobuda, ki raziskuje vprašanja samocenzuriranja in različne diskurze, ki stremijo k svobodi ter ponuja krasne naredi-sam užitke, ob katerih zrak kar zavibrira. Prihaja naravnost iz leta 1989, da bi ustvarila svobodne medije.
Skupaj z brikolažno TV animacijo v živo vam predstavljamo prve obrise naših televizijskih načrtov, nagovarjamo morebitne sodelavce in zaplešemo v središče festivala, da proslavimo večer.
TV Svobodna Evropa je projekt, ki sta ga zasnovala KÖME (Združenje upravljavcev kulturne dediščine) in umetniška zadruga Pneuma Szöv. (Združenje Közmű, ustanovljeno s pomočjo evropskega programa Kreativna Evropa).

Pneuma Szöv.* / Mókusok je umetniška zadruga, ki od leta 2008 deluje predvsem v Budimpešti. Njihove postdramske predstave so zlitje umetniškega raziskovanja, družbene filozofije in urbanih študij z različnimi oblikami vizualne umetnosti, skupnostne in javne umetnosti, koncepti svobodne pedagogike in nizkopražno družbeno terapijo.
Pneuma Vizual je avdiovizualni projekt, namenjen družbeno-političnim vprašanjem.
KÖME je združenje strokovnjakov za kulturno dediščino, ki jih zanimajo novi načini interpretacije dediščine.

//pneumaszov.org