grüntaler9 / Teena Lange

BYS229 – Preračunavanje poti 


BSY229 je mobilni podaljšek berlinskega projekta grüntaler9. Avto (brez voznika) diha v vožnji po aritmični evropski razklanosti. Vožnja sama je preverba realnega in preverjena z realnostjo, saj jo delno usmerjajo kompasi, navigacija, preračunavanje, manipulacija, označbe, znamenitosti in druge entitete. Vije se v toku mobilnih teles in podatkov terduš, skozi pikselirane možnosti dolin in gora.

BSY229 se bo z ekipo odpravil iz baze v Berlinu in bo na poti skozi več držav gostil mednarodne umetnike, da bi se srečal z njihovimi umetniškimi praksami in razvil performanse za Pixxelpoint. Po prihodu v Novo Gorico se bodo na vnaprej določenih javnih mestih pred različnimi festivalskimi prizorišči zgodile performativne intervencije, ki bodo prilagojene posameznim lokacijam in bodo vse v povezavi z BYS229.

grüntaler9 je prostor v Berlinu, ki je posvečen scenski umetnosti in je trdno zavezan generiranju platform za sodelovalne procese performativnega raziskovanja. Od maja 2011 je to prostor v nenehnem spreminjanju, prostor, ki se nagiba k performativnemu in je namenjen performansom v živo ter medijem, ki temeljijo na času. V njem mednarodni umetniki, misleci in kuratorji raziskujejo raznolike teorije in prakse. grüntaler9 omogoča, vodi in kurira Teena Lange, in sicer v obliki sodelovanj, vabljenih predstav in prejetih predlogov.

//www.gruentaler9.com