Alert4You

Alarmiranje 


Alarmiranje je reprezentacija skupnosti, ki uporablja gosto omrežen in poceni skupnostni radijski signal FM prek RootIO, odprte platforme za radio kot storitev. Podeželske skupnosti od Ugande in Kapverdskih otokov do ruralnih predelov Irske, Portugalske in Romunije gradijo postaje, ki odražajo vrednote skupnosti in spodbujajo državljanski diskurz. Sistem uporabljajo tudi umetniške skupine, in sicer za “pop-up” postaje, ki oddajajo v živo ali prenašajo koncerte in predvajajo vnaprej posnete vsebine, da dogodek odprejo mnogo širši javnosti. Med Pixxelpointom bodo simultano oddajali s prizorišč dogodkov in opravili serijo intervjujev z umetniki.

Chris Csíkszentmihályi je umetnik, raziskovalec in tehnolog, ki je znan po razvoju tehnologij za umetniške in politične potrebe. Deluje kot profesor na fakultetah, univerzah in inštitutih. Soustanovil je Center za prihodnje državljanske medije na MIT (C4), ki je bil namenjen razvoju tehnologij za krepitev skupnosti. Ustanovil je tudi skupino za računalniško kulturo v MIT Media Lab, ki je ustvarjala taktične tehnologije za osebno politiko in geopolitiko.

Petra Zist je raziskovalka pri projektu Alert4You na M-ITI na Portugalskem. Je nagrajena kreativna pisateljica in etnografka z obsežnimi raziskavami na Reunionu in Kapverdskih otokih.

Projekt je omogočil Alert4You, ki je nastal v okviru pobude Macronesia-INTERREG [MAC/3.5b/154] in H2020 projekta Grassroot Wavelengths [GW/780890/2018-6].

//edgyproduct.org